Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzdělání a inteligence nesouvisí bezprostředně se schopností užitečně existovat ve společnosti. Kolik vzdělaných a inteligentních kázalo utopické bludy, kterými zničili více lidí než by to kdy dokázali naprostí idioti?

0 1
možnosti
Foto

Určitě máte pravdu. Že je však cosi "shnilého ve státě dánském" ukazuje samotný průběh kampaně a reakce na různá témata. Ukazuje, že společenost je stále bolavá traumaty z minula. Je to podvědomá frustrace z dlouhého ponížení na jedné straně a touhou už to nechat za sebou, žítím přítomností s vyhlídkou na budoucí na straně druhé. Je to zároveň předěl generací, i když hranice je velmi pohyblivá. Žádná společnost nebude příliš zdravá, pokud si nevyřeší i svojí minulost. Jinak se bude stejně vracet v té či oné podobě. Malovat si něco více než jsme byli nebo jsme, či dokázali, je zhoubné a vede zase do dalšího ponížení, protože pak má společnost tendenci se zase někoho chytit za šos a nechat se jím táhnout. I malá společnost může být sebevědomá a respektovaná. Ale jen svojí vlastní zásluhou. Bud´ na to má nebo ne.

0 0
možnosti

"Karla Schwarzenbergra inteligentnější, vzdělanější, bohatší......." Buď je ten pan Slavomil tak mimořádně hloupej, že s otevřenou pusou vejrá na pár nesmyslů, které pan Schwarzenberg ještě  z pusy vůbec vypustí, ale spíš je oblblej tím bohatstvím, které také uvádí. To je ale Schwarzenbergovi pro ostudu. Pamatuje si pan Hubálek ze školy něco o selských bouřích? Proč k těm asi docházelo? A teď potomci těch bouřících se poddaných obdivují, co jejich předci museli vydřít na panském!  Bože, mezi námi jsou ale blbci!

0 3
možnosti
Foto

Pane, raději se zase začtěte do Jiráska a ušetřte nás svých historických vývodů. Pan Hubálek by si ze školy mohl pamatovat zrovna to, co tady píšete a co totalitní kroutiči faktů do učebnic napsali. Ale pravda to není. Pan Hubálek si toho určitě přečetl více než jen dějepis pro ZŠ z roku 1960.

4 0
možnosti
Foto

Pěkné zamyšlení.

Souhlasím s panem Hubálkem i s Vámi.

2 1
možnosti

J18a28n 84F11r27o17l88í45k

22. 1. 2013 13:49

A ti odvážní co nepotřebují žádnou tlupu a vůdce, který by je vedl za ručičku většinou bývají vzdělanější a inteligentnější. Takže žádný problém s názorem p. Hubálka.

2 0
možnosti
Foto

Je to věc "světonázorová", věčný střet mezi "pravdoláskaři" a zbytkem světa.

6 6
možnosti
Foto

To jste zase ukázal svou "pravdoláskařskou" moudrost, co?

4 2
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 939x
Krizi středního věku řeším radikálně. Pokouším se pokračovat tam, kde jsem před 20 lety přestala - živit se uměním, konkrétně interiérovým designem.

Seznam rubrik

Oblíbené články